miercuri, 27 iunie 2007

Toacsen, „capusa“ din fruntea Electrica Oltenia



Fosti subalterni ai directorului general al Electrica Oltenia, Vasile Toacsen, dezvaluie - sub protectia anonimatului - cum au inflorit afacerile personale si averea acestuia, de cand el se afla in fruntea institutiei. Firmele private care deruleaza afaceri cu Electrica sunt numai cateva dintre „matrapazlacurile“ lui Toacsen. Bun prieten cu fostul sef al Politiei gorjene si doljene, Toacsen n-a avut cosmaruri, ani de zile


Marius Pirlea
Cristian Vasilcoiu

Zilele lui Vasile Toacsen in fruntea Electrica Oltenia sunt numarate. Surse oficiale precizeaza ca directorul general Toacsen se afla la un pas de demitere, dupa ce mass-media a relatat doar cateva dintre matrapazlacurile cu iz penal derulate sub obladuirea gorjeanului. Cum Romania Libera si Gazeta de Sud s-au oprit asupra jafului instituit de Vasile Toacsen la Electrica Oltenia, noi va vom relata despre cum au inflorit afacerile personale ale gorjeanului, pe timpul mandatului de director si din banii Electrica. Printre cele mai rasunatoare “tunuri” date de directorul general Vasile Toacsen in dauna Electrica Oltenia se numara unul de aproximativ 100 de miliarde de lei. Este vorba despre lucrari efectuate de SC “Elco” Targu-Jiu, in Craiova, pentru Electrica Oltenia, anul trecut. Printre actionarii oficiali ai SC “Elco” se numara si finul acestuia, un anume Gheorghe Bradescu. Spunem oficiali pentru ca, se pare, Toacsen ar detine, de fapt, 80% din „Elco“, dar a preferat sa nu-si inscrie numele la Registrul Comertului, tocmai pentru a nu da nastere la interpretari. O alta dovada a legaturilor dintre SC “Elco” Targu Jiu si directorul general al Electrica Oltenia este aceea ca sotia sa a fost, initial, actionar la “Elco”. Aceasta firma a efectuat numeroase alte lucrari in Targu Jiu, Drobeta-Turnu Severin si Craiova, pentru Electrica Oltenia, in ultimii ani. “Este clar ca domnul Toacsen este dedesubtul intregii afaceri Elco, societate comerciala unde actionar a fost si sotia dumnealui si care a monopolizat intreaga piata, in Gorj, de cand domnul Toacsen conduce destinele Electrica Targu Jiu, iar, mai apoi, pe cele ale Electrica Oltenia”, declara, anul trecut, presedintele PD Gorj, Pantelimon Manta.

Afacerea „Carcasa“

O alta societate a finului lui Vasile Toacsen, care a executat lucrari pentru Electrica, cu precadere in Gorj, este SC Indapel SRL Targu-Carbunesti (si-
tuata in zona defavorizata). Atunci cand te abonai la Electrica si iti era montat, in mod gratuit, un contor, erai obligat sa cumperi carcasa pentru acesta de la SC “Indapel”, bineinteles contra cost. In caz contrar, puteai astepta mult si bine ca angajatii Electrica sa-ti branseze la retea locuinta sau firma. Detalii despre alte societati comerciale ale lui Vasile Toacsen si verisorul unui fost prefect de Dolj, care au beneficiat de favoruri din partea Electrica Oltenia, in numere viitoare ale cotidianului nostru. Alte amanunte despre afacerile cu iz penal ale lui Vasile Toacsen si despre cum a lasat-o el in sapa de lemn pe sotia unui verisor-asociat de-al sau, dupa moartea acestuia - tot in numere viitoare ale Opiniei Olteniei.

Toacsen si chestorul Codita, buni prieteni

Toate acestea au putut fi posibile si gratiei prieteniei ce-l leaga pe Vasile Toacsen de chestorul Constantin Codita, fost sef al Politiei gorjene si, mai apoi, doljene. Sotia chestorului Codita este angajata a SC Electrica, de unde a primit si un apartament de serviciu, in Targu-Jiu, devenit, ulterior, proprietate personala, la un pret derizoriu. Situatie in care chestorul Constantin Codita ori subalternii sai nu l-au mai putut lua, niciodata, la intrebari pe Toaxen. Iar dovada cea mai clara a prieteniei ce-i leaga pe Toacsen si Codita este o fotografie facuta, intamplator, zilele trecute, pe strazile municipiului Targu-Jiu, ce surprinde o “confesare” reciproca.

Ap[rut in Opinia Olteniei
Luni 28 februarie 2005

Niciun comentariu: