marți, 18 martie 2008

Nedelescu – PSD, calea cea stângă spre Primărie

Ceea ce toată lumea din mediul politic şi jurnalistic bănuia s-a petrecut, marţi, la sediul PSD Dolj, de pe strada “Mihail Kogălniceanu”. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a fost anunţat, oficial, candidatul PSD la Primăria Craiovei.
Viceprimarul Gheorghe Nedelescu a sosit la sediul PSD Dolj cu o oră înainte de conferinţa de presă, programată la ora 14.30. S-a întreţinut cu pesediştii, aflaţi în număr mare la sediul partidului, în aşteptarea preşedintelui PSD, Mircea Geoană. Liderul social-democraţilor şi-a făcut apariţia în jurul orei 15.00, a stat de vorbă câteva minute cu colegii săi şi a intrat în sala unde avea loc conferinţa de presă, alături de preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, şi viceprimarul Gheorghe Nedelescu.
“Am ţinut să fiu alături de ai noştri pentru a face un anunţ pe care presa craioveană l-a anticipat. Salutăm alăturarea domnului Gheorghe Nedelescu la echipa PSD Craiova şi PSD Dolj şi sperăm ca împreună să câştigăm alegerile”, a spus Geoană, după care i-a făcut o caracterizare scurtă lui Nedelescu: “Este un om harnic, bun gospodar, care a ţinut în spate activitatea Primăriei. Un om pe care ne bazăm şi care poate reda craiovenilor şansa de a avea un oraş european şi o capitală regională europeană”.
Nedelescu: “Nu ar fi fost fair-play să aleg alt partid”
Vizibil emoţionant, viceprimarul Gheorghe Nedelescu a explicat de ce a ales PSD-ul. “Sunt un om cu notorietate de stânga şi nu ar fi fost fair-play din partea mea să accept un viitor politic care să nu mă caracterizeze şi care să nu mă implice sufleteşte. Aşadar, am ales PSD. Un partid serios şi puternic, care poate să ofere românilor o reală variantă de guvernare naţională şi locală. Am încredere în PSD şi ştiu că acesta are forţa să reprezinte o alternativă viabilă pentru milioanele de cetăţeni ai României”, a spsu Nedelescu.
“Mă înrolez în organizaţia municipală PSD de la Craiova, o adevărată echipă alături de care sper să câştig Primăria. Vreau să îi redăm acesteia toate valenţele sale de seriozitate, eficienţă şi să o redefinim ca o instituţie care aparţine oamenilor şi problemelor lor. Am să încerc să schimb faţa oraşului de la centru până la periferie. Dacă nu îmi voi ţine promisiunea, voi avea bunul simţ de a nu mai candida”, a adăugat Nedelescu. Întrebat dacă va avea o campanie agresivă la adresa actualului edil-şef, Nedelescu a spus: “Nu. Nu voi avea o campanie ofensivă. Eu voi spune în campanie ce vreau să fac pentru oraş. Dacă voi fi atacat, voi răspunde pe măsură”.
Prioteasa: “Bine ai venit, Gigi, lângă noi!”
Preşedintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, este sigur de victoria lui Nedelescu la Primărie. “Ne face o deosebită plăcere să îl avem alături de noi pe viitorul primar al Craiovei, pe prietenul nostru Gigi Nedelescu, care este primarul de care are nevoie Craiova. Gigi Nedelescu este cel pe care l-aţi văzut înotând prin zăpadă când a trebuit să fie deszăpezită Craiova, l-aţi văzut în cisme de cauciuc atunci când au fost inundaţii, l-aţi văzut plantând flori primăvara, când a fost nevoie de acestea. A fost în toate evenimentele şi momentele importante ale Craiovei. El este omul care s-a ocupat de curăţenie. Absenţa lui se simte şi se vede, de aceea bine ai venit, Gigi, lângă noi!