vineri, 14 martie 2008

PSD şi PNL ar juca împreună la Primăria Craiovei

Lupta pentru Primăria Craiova se duce în aceste zile în culise. PSD şi PNL încearcă să găsească formule prin care să-l contracareze pe candidatul PD-L, Antonie Solomon. Nici democrat-liberalii nu stau cu mâinile în sân fiind conştienţi că în cazul în care va exista turul doi nu vor avea viaţă uşoară.

În laboratoarele PSD şi PNL se testează tot felul de variante care mai de care mai spectaculoase pentru Primăria Craiova. Firesc, variantele se învârt în jurul viceprimarului Nedelescu, acesta fiind politicianul cel mai bine plasat în sondaje după actualul edil-şef. Cum PSD pare a-l fi câştigat pe viceprimar şi social-democraţii nu vor să-i transforme pe liberali, care şi l-au dorit şi ei pe fostul peremist, în adversari, se lucrează la o strategie comună pentru Primăria Craiovei. Au fost simulate până acum mai multe variante de lucru. S-a luat în calcul inclusiv o candidatură ca independent a viceprimarului cu susţinerea celor două partide. Din câte se pare varianta ar fi căzut, cei din PSD şi PNL fiind de acord că "nucleele dure" nu ar agrea această idee. O altă variantă luată în calcul ar fi fost o candidatură în tandem: PSD - PNL. Din câte se pare aceasta nu a fost pe placul liberalilor. Soluţia cea mai la îndemână ar fi ca PSD şi PNL să meargă cu proprii candidaţi la Primărie şi mizând că va exista turul doi să susţină candidatul cel mai bine plasat. Potrivit unor sondaje dacă Gheorghe Nedelescu ar candida din partea PSD ar obţine undeva în jurul a 30-35 de procente. Pentru a trimite alegerile în turul doi ar fi nevoie de un candidat cu şanse din partea PNL care să obţină în jurul a 20 de procente, după cum susţin specialiştii celor două partide. Liberalii cu o vizibilitate mai mare la acest moment sunt Cristina Calangiu şi Nelu Groza.
PD-L pescuieşte "peştişorii"
Deşi în tabăra PD-L Dolj domneşte optimismul majoritatea liderilor fiind convinşi că actualul edil va câştiga din primul tur, aceştia îşi iau măsuri de precauţie încercând să atragă de partea lor "peştii" mai mici. Republocanii îl susţin la Primărie pe candidatul PD-L. în acest context, va fi interesant de văzut cum vor juca PC, PNG şi PRM.

PSD îl anunţă, în sfârşit, pe Nedelescu la Primărie

Zarurile au fost aruncate. Viceprimarul Gheorghe Nedelescu va candida la Primăria Craiovei din partea PSD. Surse din PSD Dolj ne-au declarat că la începutul săptămânii viitoare, viceprimarul va fi prezentat de către Mircea Geoană ca şi candidat al partidului la scaunul de edil-şef al Băniei: "Marţi este aşteptat la Craiova domnul Mircea Geoană şi este foarte probabil ca domnul Nedelescu să fie anunţat oficial la Primăria Craiovei din partea PSD".