sâmbătă, 22 martie 2008

Fotoliul consilierului Radu, 50.000 de euro

Aceasta este suma negociată, prin convenţie scrisă, cu fostul lider al PRM Dolj

50.000 de euro. Aceasta este suma pe care trebuie s-o plătească Radu Marin, pentru că a refuzat să părăsească fotoliul de ales local, după ce şi-a dat demisia din PRM. Săptămânalul « Înainte « a intrat în posesia convenţiei de fidelitate între consilier şi PRM.

Fostul consilier PRM, Radu Marin, trecut cu arme şi bagaje în ograda PD-L, este bun de plată. În 2004, consilierul PRM a semnat o convenţie de fidelitate prin care se obliga ca în situaţia în care va părăsi partidul să-şi dea demisia şi din calitatea de ales local. Convenţia de fidelitate are anumite clauze care stipulează că aleşii locali PRM care nu respectă documentul respectiv trebuie să plătească daune partidului. “În cazul în care consilierii municipali nu respectă această obligaţie vor trebui să plătească despăgubiri în valoare de 50000 de euro. Această obligaţie este justificată de eforturile financiare efectuate de PRM Craiova în pregătirea consilierilor, a campaniei electorale precum şi suţinerea mandatelor de consilieri municipali pe perioada 2004-2008”, se spune în convenţia de fidelitate semnată între Gheorghe Nedelescu, în calitate de preşedinte al PRM Craiova şi Radu Marin – consilier municipal. Convenţia s-a încheiat în baza art.969 din Codul Civil şi are o durată de 4 ani de la data semnării, 23.06.2004.
Alesul local şi-a dat demsia din PRM pe data de 4 decembrie, anul trecut. Radu Marin îşi motiva plecarea din partid prin faptul că la nivel naţional “conducerea PRM este depăşită ca vîrstă, stil de muncă şi limbaj, ceea ce a provocat o slabă colaborare cu membrii şi simpatizanţii din organizaţia PRM Craiova”. La cîteva zile de la demisia din PRM, Radu Marin s-a înscris în PD-L. Deşi de la înscrierea lui Radu Marin în formaţiunea condusă la Craiova de primarul Antonie Solomon au trecut aproape trei luni de zile, fostul peremist a uitat ce a semnat în 2004 şi nu şi-a dat demisia şi din calitatea de consilier municipal.

Băducă pune juriştii la treabă
Preşedintele interimar al PRM Dolj, Constain Băducă, nu ştia de existenţa acestei convenţii de fidelitate. «Acum aud pentru prima oară de aşa ceva. O să mă intersez despre ce este vorba şi o să mă consult cu juriştii partidului să văd ce este de făcut. Ne-ar prinde bine cei 50.000 de euro în campania electorală», a spus Băducă.

A concesionat şi a plecat din partid
Consilierul municipal este patronul restaurantului Sale&Pepe, situat lîngă supermarketul „Primăvara“, chiar în buricul oraşului. Anul trecut, Radu Marin a concesionat de la primărie 50 de metri pătraţi în faţa restaurantului, pentru a-şi mări terasa. La cîteva luni după ce a reuşit să-i convingă pe consilierii locali să-i voteze concesionarea, a plecat din PRM la PD-L.

Niciun comentariu: