marți, 8 aprilie 2008

Coaliţia anti-Solomon

Candidaţi şi finanţatori, strîns uniţi sub un singur slogan: totul pentru Nedelescu!

Actualul primar al Craiovei nu va avea o campanie liniştită. Şi asta pentru că adversarii săi s-au prins într-o horă politică inedită, scopul declarat fiind cîştigarea primăriei de către candidatul creditat cu cele mari şanse să-l răpună pe Solomon. Coaliţia este formată, pentru început, din Gheorghe Nedelescu, Ion Groza, Mihai Stancu şi Adrian Mititelu. Nume grele, avînd un singur ţel: decapitarea actualului primar

Strategia este cît se poate de simplă. Cei patru vor juca împreună pentru a duce alegerile în turul doi. Fiecare dintre ei are rolul său. Obiectivul careului anti Solomon este de a culege cît mai multe voturi astfel încît să-l coboare pe candidatul PD-L sub 50 la sută.
Nedelescu-gospodarul
Candidatul PSD, Gheorghe Nedelescu, va fi omul bun. Nu-l va ataca pe Solomon. Va fi omul proiectelor, candidatul-gospodar apropiat de cei nevoiaşi. Nedelescu trebuie să atragă de partea sa electoratul PSD şi ceva peste astfel încît să treacă de pragul celor 30 de procente. „Nea Gigi” este speranţa coaliţiei fiind cel mai bine plasat în opţiunile electoratului între cei patru. Nedelescu are rolul de a-i aplica lui Solomon lovitura de graţie în turul doi. Viceprimarul este candidatul coaliţiei, pentru el vor munci, practic, ceilalţi trei cu tot cu finanţatorii lor.

Dacă Solomon rămîne primarul Craiovei în 2008, eu, impreună cu echipa de fotbal şi împreună cu toţi apropiaţii mei şi familia mea, vom părăsi oraşul Craiova.
Adrian Mititelu, septembrie 2007

Groza justiţiarul
Candidatul PNL, Ion Groza, va fi justiţiarul. Rolul lui Groza este de a aduce aminte cu fiecare prilej de aşa-zisele dosare ale lui Solomon şi de tunurile imobiliare date de primar. Campania lui Groza va fi una deosebit de agresivă la adresa lui Solomon. Ţinta lui Groza este de a-i atrage de partea sa pe toţi cei care se simt „furaţi” de Solomon. Liberalul a fost cel care a preluat din presă „Afacerea Real” şi l-a acuzat pe Solomon că i-ar fi cerut şpagă impresarului lui Andrea Bocceli.
Stancu-Audienţă
Un rol important în această coaliţie îl va avea şi candidatul PC, nimeni altul decît preşedintele Asociaţiei de Luptă Împotrivă Corupţiei şi Abuzurilor, Mihai Stancu, fostul realizator al emisiunii „Audienţa” de la Tv Oltenia. Iniţial Stancu a vrut să candideze independent însă şi-a dat seama că este mai bine să joace sub umbrela unui partid. A ales Partidul Conservator. Stancu a fost aruncat în luptă pentru a ciupi voturi fiind cumva alternativa la Groza şi Nedelescu. Stancu îl va seconda pe Groza în a aduce în faţa electoratului actele de corupţie de la nivelul Primăriei Craiova. De altfel, pe perioada cît a realizat emisiunea „Audienţa”, Stancu nu l-a menajat deloc pe edilul-şef, fapt ce a atras mînia primarului.
Mititelu, banu’ şi ziaru’
Ultimul, dar nu cel din urmă, de departe cel mai înverşunat adversar al lui Solomon, este patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu. Acesta nu s-a hotărît dacă va candida sau nu, însă în orice variantă va fi un membru-jucător al coaliţiei anti-Solomon. În cazul în care va candida o va face ca independent. Din această postură va încerca să atragă de partea sa pe cei scîrbiţi de politică şi pe cei care nu mai au încredere în politicieni. Un alt segment vizat de Mititelu este cel al suporterilor Universităţii Craiova. Dacă nu va candida, Mititelu va sprijini mediatic coaliţia prin ziarul pe care-l patronează, „Ediţie Specială”. Un alt avantaj deloc de neglijat este cel finaciar. Cum din drepturile de televizare va cîştiga o grămadă de bani, finaţarea echipei fiind asigurată, Mititelu va putea să bage mîna mult mai adînc în sac şi să pună la bătaie o sumă consistentă împotriva primarului.

Solomon: „Nu mi-e frică de coaliţie”
Va fi interesat de văzut cum va acţiona edilul-şef împotriva strategiei puse la cale de contracandidaţii săi. Declarativ, Solomon susţine că nu are de ce să-şi facă probleme. „Nu mă interesează ce coaliţii fac ei. Eu am strategia mea, ei pe a lor. Nu-mi este frică de nimeni”, spune Solomon.

Coaliţia merge ca unsă
Relaţiile cordiale dintre cei patru sînt mai mult decît evidente. Cel puţin asta reiese din declaraţiile publice pe care le fac ei. „Nu m-ar deranja să fiu viceprimarul domnului Groza, dacă va cîştiga”, spune Nedelescu. „Nici pe mine nu m-ar deranja să fiu viceprimarul lui nea Gigi”, replică galant Groza. Nici Mihai Stancu nu se lasă mai prejos: „Îmi voi îndrepta toate armele împotriva lui Solomon”. Cît despre Mititelu, acesta acordă spaţii largi de campanie în Ediţie Specială, atît lui Groza cît şi lui Nedelescu.

Niciun comentariu: