luni, 14 aprilie 2008

Casa Albă , vîndută la bucată

Cu toate că imobilul din centrul Craiovei era revendicat de descendenţii familiei Neamţu, aceiaşi care solicită şi sediul Primăriei, acest lucru nu a împiedicat-o pe secretara Nicoleta Miulescu să năşească vînzarea apartamentelor şi a spaţiilor comerciale de la parterul clădirii.

Secretara Primăriei Craiova, Nicoleta Miulescu - cunoscută din presă şi sub pseudonimele de culise “Nicky Şpagă şi Nicky Vrajă” - şi-a pus amprenta pe încă o afacere cu parfum puternic de tun imobiliar. Este vorba de celebra clădire Casa Albă, imobil care a aparţinut Băncii Comerţului S.A Craiova şi care a fost naţionalizat în baza decretului 119/1948. După apariţia legii 10/2001, descendenţii lui C. Neamţu, cel care a înfiinţat Banca Comerţului, au notificat municipalitatea solicitînd restituirea în natură a imobilului. Ca şi în cazul sediului Primăriei Craiova, municipalitatea emite, în 2003, o dispoziţie prin care respinge cererea formulată de descendenţii lui C. Neamţu, pe motiv că aceştia nu ar fi făcut “dovada calităţii de persoane îndreptăţite la măsuri reparatorii, constînd în restituirea în natură sau prin echivalent”.

Dovada rădăcinilor bancare

În faţa acestui răspuns uluitor, cei şapte moştenitori - Alexandru Missirliu, Constantin Missirliu, Stănică Bortnovschi, toţi din Bucureşti, Ştefan Dominic Bortnovschi, actualmente aflat în Franţa, Ioana Bortnovschi, cu domiciliul în SUA şi Şerban Constantin Neamţu, care locuieşte în Timişoara – au contestat la Tribunalul Dolj dispoziţia emisă de Primăria Craiova. „Considerăm că această soluţie nu este nici legală şi nici temeinică, pentru că imobilul a aparţinut Băncii Comerţului, iar prin efectul legii nr.119/1948 a fost naţionalizat. Autorii noştri au avut calitatea de acţionari ai Băncii Comerţului S.A., conform tabelului cu depunători de acţiuni la Banca Comerţului şi a „Listei de prezenţă a acţionarilor Băncii Comerţului, care au luat parte la Adunarea Generală Extraordinară ţinută la 24 martie 1948. Ambele documente sînt confirmate cu certificate eliberate de Arhiva Naţională nr. 1724/24/09/2001 şi nr.29105/21.06/2001”, se spune în contestaţia depusă la Tribunalul Dolj de către descendenţii lui C. Neamţu.

Îmi pare sincer rău de nea Vasile Bulucea că este implicat în această poveste. Mai ales că are şi grave probleme de sănătate. Oricum, sînt convins că a semnat sub garanţia Nicoletei Miulescu că e legal. Ea va răspunde în faţa procurorilor şi, evident, primarul Solomon, care trebuia să oprească această escrocherie imobiliară moştenită de la Bulucea. El, însă, a uns-o şi mai bine. Dacă Parchetul nu se va autosesiza în urma articolelor din presă, acţiunea penală o vor depune liberalii.

Ion Groza, vicepreşedinte PNL Dolj

Cascada vînzărilor, pe orizontală

Cu toate că exista un litigiu între Primărie şi cei şapte moştenitori - procesul fiind pe rol şi acum, la Curtea de Apel Timişoara, în 2004, municipalitatea deschide robinetul imobiliar sub semnătura Nicoletei Miulescu şi vînzarea apartamentelor şi spaţiilor comerciale de la Casa Albă începe să curgă în cascadă. Astfel, la 04/02/2004, Primăria vinde firmei SC COM LUX SRL Craiova unul din spaţiile comerciale de la parter, în suprafaţă de 106 metri pătraţi, încasînd 1.785.000.000 de lei vechi. Un an mai tîrziu, Primăria Craiova „mărită” toate spaţiile comerciale. Unul dintre acestea este cumpărat de Floarea Mondea, soţia fostului prefect Cornel Mondea, pe atunci coleg de partid cu primarul Vasile Bulucea. Spaţiul în suprafaţă de 129 mp a fost achiziţionat cu 2.100.000.000 de lei vechi de către familia fostului prefect Mondea. Dar nu numai spaţiile comerciale, ci şi o parte din locuinţele de la etaj au fost tranzacţionate atunci, în ciuda faptului că dosarul de proprietate asupra întregii clădiri se afla pe masa judecătorilor.

Nea Vasile semna moţăind
În ultimul an de mandat al lui Vasile Bulucea, secretara Nicoleta Miulescu a tăiat şi spînzurat în Primărie. Toate afacerile administrative au trecut prin filtrul ei, bătrînul Bulucea fiind doar pixul de pe urmă, care iscălea pe bandă rulantă tot ce-i vîra Nicky sub nas. Reţeta se pare că funcţionează şi sub actualul regim. Antonie Solomon, deşi departe de vremea senilităţii, se trezeşte de multe ori semnînd ca primaru’ documente plasate cu simţ juridic profund de către Nicoleta Miulescu.


Cu Casa Albă pînă-n pînzele albe

Alexandru Missirliu, unul dintre moştenitori, condamnă atitudinea de tip totalitar a autorităţilor din Craiova. „Este incredibil că ni se întîmplă aşa ceva într-o Românie integrată în lumea civilizată! Deşi ştiau că imobilul este revendicat, şi-au permis să vîndă şi spaţiile comerciale şi o parte din apartamente. Sper ca justiţia să facă dreptate, pentru că noi sîntem decişi să mergem pînă în pînzele albe”, a spus Missirliu.
În condiţiile în care justiţia va da dreptate moştenitorilor, aceştia oricum nu vor putea să dobîndească fizic întreaga clădire. Spaţiile care au fost vîndute nu mai pot fi recuperate, întrucît cumpărătorii îşi apără proprietăţile cu „buna lor credinţă” la momentul tranzacţiilor. Practic, moştenitorilor le-ar rămîne să se mulţumească doar cu despăgubiri din partea Primăriei.

Groza cheamă Parchetul

Vicepreşedintele PNL Dolj, Ion Groza, candidatul liberalilor la Primăria Craiova, spune că avem de-aface cu un nou dosar de competenţa Parchetului: „Grupul de mafioţi imobiliari de sub umbrela lui Solomon lucrează foarte bine. El se mai dă şi primar de dreapta, dar nu este în stare sau nu vrea să restituie adevăraţilor proprietari ceea ce li se cuvine de drept. Cred că sînt suficient de multe dovezi în acest dosar pentru a un demers penal la Parchet. Nu ai dreptul să vinzi nişte spaţii comerciale aflate în litigiu”.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Si acum Nicoleta Miulescu Taie si spanzura, Solomon semneaza ca primarul, ea controleaza tot in Primaria Craiova. Ca sa vedeti ca e asa uitati-va pe statele de plata, sa vedeti cati bani ia Solomon si cati Nicoleta Miulescu. Nu e nici o comisie platita din care Nicoleta Miulescu sa lipseasca, iar cei care vor sa se angajeze n-au nici o sansa daca nu trec cu euroii pe la Nicoleta Miulescu.
Vreti o autorizatie de construire? Nu aveti sanse sa o luati, dar daca marcati euroii la Nicoleta Miulescu se rezolva la urgenta.

Anonim spunea...

Nicoleta Miulescu,este o curva penala,o jigodie care s-a futut cu toti babalaci din primarie.Scirba dracului,dar o sa platesti la D-zeu pt. Tot.curvaaaaaaaaa